Sadevesi­järjestelmän huolto ja puhdistus

Oikein mitoitetulla ja säännöllisesti huolletulla sadevesijärjestelmällä on merkittävä vaikutus rakennuksen kuntoon.

Sadevesijärjestelmän huolto ja puhdistus

Katto tarvikkeineen on rakennuksen tärkeä ja näkyvä julkisivu, jonka tehtävänä on myös suojella rakennusta sään ja kosteuden vaikutuksilta. Rakennuksen toimintaa, käyttöä ja turvallisuutta parantavilla Pisko tuotteilla saadaan aikaan laadukas ja toimiva kokonaisuus. Oikein suunniteltu ja toteutettu sadevesijärjestelmä ohjaa sade- ja sulamisvedet luotettavasti sadevesiviemäreihin pois rakennuksen perustuksista.

Tarkastukset ja huolto

Pisko sadevesijärjestelmille riittää yleensä hyvin kevyet, säännölliset puhdistus- ja huoltotoimet. Rakennuksen sijainti ja olosuhteet vaikuttavat kuitenkin huoltotöiden määrään merkittävästi. Huollon tarve lisääntyy myös ikääntyneillä järjestelmillä. Suosittelemme tekemään sadevesijärjestelmän tarkastuksen ja tarvittavat huoltotoimenpiteet kaksi kertaa vuodessa.

Sadevesijärjestelmien säännölliseen tarkastukseen ja huoltoon sisältyy

  • Rännien, alastulotorvien ja sadevesiviemärien tarkastus
  • Huoltotoimenpiteet
    Huoltotoimenpiteet suoritetaan tarkastuksessa havaittavien huomioiden perusteella.

    • Rännien eli kourujen, syöksytorvien ja sadevesiviemärin puhdistus
    • Mekaanisten vaurioiden korjaus
    • Pienten vaurioiden paikkamaalaus

Rännit

Tarkastus kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin

Yleisohjeena sadevesijärjestelmät tulisi tarkistaa keväisin ja syksyisin, sekä puhdistaa sinne kertyneet lehdet ja roskat. Lisäksi tarkistetaan talven jälkeen tuotteiden kiinnitykset sekä saumakohtien tiiveys. Mahdolliset tuotteiden maalipintaan syntyneet naarmut korjataan paikkamaalilla. Kourujen asentoa korjataan tarvittaessa ja löystyneet kiinnitykset kiristetään. Säännöllisillä huoltotoimilla varmistetaan järjestelmän toiminta ja takuun voimassaolo.

Huolto-ohjeesta löydät tarkemmat ohjeet rännien / sadevesijärjestelmien huoltamiseen ja puhdistamiseen.

Muista turvallisuus

Muista ottaa turvallisuus huomioon jo ennen huoltotöiden aloittamista. Käytä asianmukaisia suojavarusteita katolle noustessasi ja korkealla työskennellessäsi. Katto on märkänä erittäin liukas. Jos katto on jyrkkä, korkea tai vaikeassa paikassa, suosittelemme antamaan työn alan ammattilaisen tehtäväksi.

 

“Oikein mitoitetulla ja säännöllisesti huolletulla sadevesijärjestelmällä on merkittävä vaikutus rakennuksen kuntoon”

Sadevesi­järjestelmät

Sadevesijärjestelmä

Pyöreä sadevesi­järjestelmä

Kantikas sadevesijärjestelmä

Kantikas sadevesi­järjestelmä

Tyylikäs ja likaantumaton sadevesijärjestelmä

Supraflow sadevesi­järjestelmät

Sadevesijärjestelmän ylläpito ja huolto

Sadevesi­järjestelmän huolto ja puhdistus

Vesikouru 180 mm

180 mm sadevesi­järjestelmä

Sadevesi­järjestelmät ja kattoturva­tuotteet

Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmällä turvallisuus uudelle tasolle! Vaijerijärjestelmä on turvallinen ja toimiva kokonaisratkaisu yhtenäiseksi turvaköyden kiinnityspisteeksi. Käyttäjä on koko ajan kiinni turvavaijerissa putoamisen varalta.

Tutustu tuotteisiin about Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Pisko MultiFast on erityisesti loivien kattojen kulkuteiden tukevaan ja turvalliseen kiinnittämiseen kehitetty ratkaisu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Sadevesi­järjestelmät

Pisko sadevesijärjestelmät johtavat sadevedet hallitusti pois katolta ja talon rakenteista. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. GreenCoat RWS Pural pinnoitetuilla sadevesijärjestelmien osilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Sadevesi­järjestelmät

Tikas­tuotteet

Pisko SafeGrip ja pidot paranee. Pisko tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille.
Pisko tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Tikkaat ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko SafeGrip tikasjärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Tikas­tuotteet

Lumi­esteet

Pisko lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Valikoimastamme löytyy lumiesteet kaikille katemateriaaleille. Maalatuilla Pisko lumiesteillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Lumi­esteet

Katto­sillat

Pisko kattosilta varmistaa turvallisen liikkumisen katolla sijaitseville huollettaville kohteille kaikissa olosuhteissa. Kattosillat ovat saatavilla kaikissa vesikattoväreissä. CE-merkityllä kattosiltajärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Katto­sillat

Turva­varusteet katolle

Pisko turvavarusteet varmistavat turvallisen siirtymisen vesikatolle ja liikkumisen katon huoltokohteisiin. Turvavarusteet ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko kattoturvatuotteilla ja turvavarusteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Turva­varusteet katolle

Kouru­rainat ja pelti­kelat

Piristeelin valikoimasta löytyy laaja valikoima Suomessa valmistettua terästä erilaisiin käyttötarpeisiin. Raaka-aineet ovat läheltä hankittuja ja siten ekologisesti kestävä valinta. Varastostamme saat nopealla toimitusajalla CE-merkityt 610 mm ja 1250 mm peltikelat sekä koururainat.

Tutustu tuotteisiin about Kouru­rainat ja pelti­kelat

Pisko Solar

Aurinkopaneelien kattokiinnitykset ovat tärkeä osa vihreiden energia-arvojen mukaisia Solar-kokonaisuuksia. Tarjoamme tehokkaan valikoiman testattuja, turvallisia ja pohjoiset olosuhteet kestäviä aurinkopaneelien kattokiinnikkeitä. Pisko Solar aurinkopaneelikiinnikkeet ovat aina Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty ja tuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko Solar

Paloluukku

Pisko paloluukku eli pelastautumisluukku on tarkoitettu hätäpoistumistieksi kerrostalojen parvekkeilta. Helppokäyttöinen tuote varmistaa turvallisen ja nopean poistumisen kerrostalon jokaisesta kerroksesta. Pisko paloluukun kaikki osat ovat Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty. Tuotteella on 40 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Paloluukku