Pyöreä sadevesi­järjestelmä

Pisko sadevesijärjestelmät johtavat sadevedet hallitusti pois katolta ja talon rakenteista. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. GreenCoat RWS Pural pinnoitetuilla sadevesijärjestelmien osilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Pyöreä sadevesijärjestelmä

Kotimaiset Pisko rännit valmistetaan vahvasta teräksestä, jossa on huippuluokan pinnoite. Tämä erityisesti sadevesijärjestelmiin kehitetty pinnoite kestää haalistumatta auringon UV-säteilyä ja antaa erinomaisen suojan korroosiota vastaan. Piristeel myöntää sadevesijärjestelmille 50 vuoden teknisen takuun.

Laadukas sadevesijärjestelmä on tärkeä osa vesikattokokonaisuutta ja siihen tulee kiinnittää huomiota. Kuten artikkelissa kerromme, tärkeintä sadevesijärjestelmän toimivuudessa on järjestelmän oikea mitoitus, materiaali ja pinnoite sekä huolto. Vesikourun tulee olla leveydeltään ja tilavuudeltaan riittävän suuri. Syöksytorvien tulee olla halkaisijaltaan riittävän suuria ja niitä tulee olla oikea määrä, ettei vesi pääse tulvimaan kourusta yli. Yli tulviva vesi voi kerätä kosteutta talon rakenteisiin.

Laajasta valikoimasta löydät oikean kokoisen kourut ja alastulot

Pisko sadevesijärjestelmillä on markkinoiden laajin valikoima. Laadukkaasta valikoimasta löytyy tuotteet kaikkiin kohteisiin, niin mökki kuin omakotitaloihin, sekä suuriin julkisiin rakennuksiin.

Pyöreitä vesikouruja on tarjolla neljää eri mallia 125 mm – 180 mm kokoluokissa. Alastuloja valikoimasta löytyy 100 mm, 120 mm ja 150 mm:n halkaisijoilla.

Kourujen läpimitat

– 125 mm
– 125 mm syvä
– 150 mm
– 180 mm

Syöksytorvien halkaisijat

– 100 mm
– 120 mm
– 150 mm

Syöksytorvien varastopituudet

– 2,5 m (alastulosarjan kokonaispituus noin 3 m)

Kourujen ja syksytorvien poikkileikkaukset ja läpivirtauspoikkipinta-alat

Rännien ja syöksytorvien kokoluokat

Pyöreiden sadevesijärjestelmien tuoteluetteloista löydät tarkemmat tiedot Pisko-sadevesijärjestelmään kuuluvista osista:

Tuoteluettelo 125 mm kourut ja kourun tarvikkeet (pdf)
Tuoteluettelo 150 mm kourut ja kourun tarvikkeet (pdf)

Tuoteluettelo 100 mm syöksytorvet ja tarvikkeet (pdf)
Tuoteluettelo 120 mm syöksytorvet ja tarvikkeet (pdf)
Tuoteluettelo 150 mm syöksytorvet ja tarvikkeet (pdf)

180 mm sadevesijärjestelmä tuotesivu

Varastovärit pyöreälle sadevesijärjestelmälle

Vakiovärit ovat valkoinen RR 20, tumma harmaa RR 23, punainen RR 29, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33. Saatavilla myös muut RR- ja RAL-sävyt.

Terästä sen olla pitää

Sadevesijärjestelmän materiaalin tulee olla pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin soveltuvaa ja sen on myös kestettävä pieniä kolhaisuja tai esimerkiksi tikkailla nojaamista. Teräs erottuu merkittävällä tavalla edukseen verrattuna muihin materiaaleihin. Teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä on ainoa oikea valinta, kun vaaditaan kestävyyttä ja pitkää käyttöikää. Pinnoitteen laatuun on myös syytä kiinnittää huomiota, jotta sadevesijärjestelmä näyttää hyvältä vielä pitkänkin ajan kuluttua.

Materiaali

Kuvasta näkyy Pisko kourun eri materiaali kerrokset teräsytimestä pintamaaliin

Sulavasti muotoillut pyöreät sadevesijärjestelmät valmistetaan vihreitä arvoja noudattaen SSAB:n kotimaisesta GreenCoat RWS Pural materiaalista.

RWS Pural pinnoitteen etuja ovat

  • erinomainen korroosionkestävyys
  • hyvä taivutettavuus
  • hyvä ulkonäön kestävyys
  • likaa hylkivyys
  • helppo puhtaanapito.

 

GreenCoat RWS Puralin vaikutelma on trendikkään himmeä johtuen pinnoitteen mikrorakenteesta. Tämä antaa tuotteille viimeistellyn ja arvokkaan ilmeen.

Kourut ovat pinnoitettu (sekä sisä- että ulkopuoli) markkinoiden paksuimmalla ja pitkäaikaiskestävimmällä sadevesijärjestelmien maalipinnoitteella, joka on täysin kromaattivapaa ja täyttää REACH-asetuksen kemikaalivaatimukset. GreenCoat RWS Puralilla on paras mahdollinen luokitus UV-kestävyydestä (Ruv4) sekä korroosionkestosta (RC5).

Tarkempaa tietoa Pisko sadevesijärjestelmän ominaisuuksista löydät teknisestä esitteestä.

Kestävät Pisko koukut

Pisko koukku kestää eikä katkea

Kun haluat laadukkaan kokonaisuuden, valitse Pisko kouru. Kourun etureunan muoto pitää veden kourun sisäpuolella. Aito Pisko koukku kestää katkeamatta. Koukku on lujaa terästä ja se on jauhemaalattu nykyaikaisin menetelmin. Kourun ulkopuolelle asennettavat koukut yhdistettynä puolipyöreään kourun muotoon parantavat myös puhdistettavuutta sekä vesikourujen yleistä puhtaana pysyvyyttä.

Rännien huolto

Tarvitseeko rännejä, kouruja ja alastulotorvia huoltaa? Sadevesijärjestelmän tarkoitus on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti sadevesiviemäriin pois talon rakenteista. Järjestelmän toimivuus ja kunto tulee tarkistaa kaksi kertaa vuodessa ja tarkistuksen perusteella tehdä tarpeelliset huoltotoimenpiteet. Etenkin järjestelmään kertyneet lehdet ja roskat tulee poistaa, että vesi pääsee virtaamaan kouruissa ja alastulotorvissa esteettömästi. Sadevesijärjestelmän huolto sivulta saat selkeät ohjeet rännien tarkistukseen ja huoltoon. Pisko sadevesijärjestelmä on laadukas ja kestävä kokonaisuus ja oikein huollettuna erittäin pitkäikäinen.

Onko sadevesikourujen uusiminen ajankohtaista?

Käy tarkistamassa lähin Pisko tuotteiden jälleenmyyjäsi!

Pisko rännit saatavissa kaikissa katon ja julkisivun väreissä

Laadukkaat Pisko kourut ja alastulot

”Pisko sadevesijärjestelmä on laadukas ja kestävä kokonaisuus, jolle myönnetään 50 vuoden tekninen takuu.”

Sadevesi­järjestelmät

Sadevesijärjestelmä

Pyöreä sadevesi­järjestelmä

Kantikas sadevesijärjestelmä

Kantikas sadevesi­järjestelmä

Tyylikäs ja likaantumaton sadevesijärjestelmä

Supraflow sadevesi­järjestelmät

Sadevesijärjestelmän ylläpito ja huolto

Sadevesi­järjestelmän huolto ja puhdistus

Vesikouru 180 mm

180 mm sadevesi­järjestelmä

Sadevesi­järjestelmät ja kattoturva­tuotteet

Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmällä turvallisuus uudelle tasolle! Vaijerijärjestelmä on turvallinen ja toimiva kokonaisratkaisu yhtenäiseksi turvaköyden kiinnityspisteeksi. Käyttäjä on koko ajan kiinni turvavaijerissa putoamisen varalta.

Tutustu tuotteisiin about Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Pisko MultiFast on erityisesti loivien kattojen kulkuteiden tukevaan ja turvalliseen kiinnittämiseen kehitetty ratkaisu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Sadevesi­järjestelmät

Pisko sadevesijärjestelmät johtavat sadevedet hallitusti pois katolta ja talon rakenteista. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. GreenCoat RWS Pural pinnoitetuilla sadevesijärjestelmien osilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Sadevesi­järjestelmät

Tikas­tuotteet

Pisko SafeGrip ja pidot paranee. Pisko tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille.
Pisko tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Tikkaat ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko SafeGrip tikasjärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Tikas­tuotteet

Lumi­esteet

Pisko lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Valikoimastamme löytyy lumiesteet kaikille katemateriaaleille. Maalatuilla Pisko lumiesteillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Lumi­esteet

Katto­sillat

Pisko kattosilta varmistaa turvallisen liikkumisen katolla sijaitseville huollettaville kohteille kaikissa olosuhteissa. Kattosillat ovat saatavilla kaikissa vesikattoväreissä. CE-merkityllä kattosiltajärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Katto­sillat

Turva­varusteet katolle

Pisko turvavarusteet varmistavat turvallisen siirtymisen vesikatolle ja liikkumisen katon huoltokohteisiin. Turvavarusteet ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko kattoturvatuotteilla ja turvavarusteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Turva­varusteet katolle

Kouru­rainat ja pelti­kelat

Piristeelin valikoimasta löytyy laaja valikoima Suomessa valmistettua terästä erilaisiin käyttötarpeisiin. Raaka-aineet ovat läheltä hankittuja ja siten ekologisesti kestävä valinta. Varastostamme saat nopealla toimitusajalla CE-merkityt 610 mm ja 1250 mm peltikelat sekä koururainat.

Tutustu tuotteisiin about Kouru­rainat ja pelti­kelat

Pisko Solar

Aurinkopaneelien kattokiinnitykset ovat tärkeä osa vihreiden energia-arvojen mukaisia Solar-kokonaisuuksia. Tarjoamme tehokkaan valikoiman testattuja, turvallisia ja pohjoiset olosuhteet kestäviä aurinkopaneelien kattokiinnikkeitä. Pisko Solar aurinkopaneelikiinnikkeet ovat aina Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty ja tuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko Solar

Paloluukku

Pisko paloluukku eli pelastautumisluukku on tarkoitettu hätäpoistumistieksi kerrostalojen parvekkeilta. Helppokäyttöinen tuote varmistaa turvallisen ja nopean poistumisen kerrostalon jokaisesta kerroksesta. Pisko paloluukun kaikki osat ovat Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty. Tuotteella on 40 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Paloluukku