Turvavarusteet tikkaisiin

Rakennuksessa, jonka korkeus ylittää 9 metriä, on oltava kiinnitysrakenteet turvaköysiä varten (Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta 1.1.2018). Pisko seinätikkaissa putoamissuojaus voidaan toteuttaa Pisko SafeLine vaijerijärjestelmällä tai Pisko nousukiskolla. Pisko tikkaat voidaan myös varustaa Pisko selkäsuojuksella, jos tarvitaan lisäturvaa horjattamisen varalta. Pisko lapetikkaissa putoamissuojaus toteutetaan Pisko SafeLine vaijerijärjestelmällä. Lapetikkaat voidaan varustaa myös turvakaiteella, lisäturvan tuomiseksi.

Turvavarusteet tikkaisiin

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmä
– Pisko nousukisko
– Pisko selkäsuojus
– Selkäsuojuksen lepotaso
– Turvakaide lapetikkaaseeen

 

PISKO NOUSUKISKOJÄRJESTELMÄ SEINÄTIKKAALLE

Pisko nousukisko on markkinoiden kevein teräksinen nousukisko ja se täyttää uusimman standardin EN 353-1:2014 vaatimukset.

PISKO NOUSUKISKON EDUT

Kiskon keveys tuo huomattavaa helpotusta tuotteen asennettavuuteen ja asennusnopeuteen. Yksinkertainen tuotekokonaisuus helpottaa asentajien työtä. Kun Pisko nousukiskojärjestelmä on asennettu, on henkilökohtaisten putoamissuojainten käyttö erittäin helppoa ja vaivatonta. Pisko nousukiskojärjestelmä asennetaan Pisko seinätikkaisiin, joissa on 25mm puolavahvuus. Tuotetta voidaan käyttää myös muiden valmistajien tikkaisiin ja jopa halkaisijaltaan pienemmille puolille, mutta tällöin tulee varmistua tikasjärjestelmän kokonaiskestävyydestä ja muiden tuotteiden asianmukaisista hyväksynnöistä. Varmin ja suositeltavin vaihtoehto onkin käyttää seinätikasta ja nousukiskoa Pisko järjestelmäkokonaisuutena.

Pisko nousukiskojärjestelmän osat

Nousukisko 2400 mm
Poistumiskaari
Puolakiinnike
Jatkokappale
Kiinteä vaunueste yläpäähän
Kiinteä vaunueste alapäähän
Avattava vaunueste
Nousuvaunu

Lataa nousukiskon esite
Nousukiskon sertifikaatti

Pisko seinätikas nousukiskolla

PISKO SELKÄSUOJUS

Selkäsuojus ja nousukisko toimivat hyvänä yhdistelmänä esim. tuulisilla paikoilla. Selkäsuojus tuo turvallisuuden tunnetta ja nousukisko suojaa putoamiselta, mutta selkäsuojusta ei voida käyttää vaadittuna turvaköyden kiinnityspisteenä.
Mikäli selkäsuojuksella varustetun tikkaan kokonaiskorkeus on yli 10 m, tulee se varustaa myös lepotasolla. Lepotasojen nousuetäisyydet toisistaan eivät saa olla yli 6 m. Esimerkiksi 18 metriä korkeassa selkäsuojuksella varustetussa nousutikkaassa tulee lepotasoja olla 6 m:n ja 12 m:n korkeudella (RT 85-11132).

 

PISKO TURVAKAIDE LAPETIKKAALLE

Kattotikas turvakaiteella

Pisko turvakaidetta käytetään turvallisen huoltoreitin muodostamiseen yhdessä lapetikkaan kanssa. Pisko turvakaidetta ei saa käyttää turvaköyden kiinnityspisteenä.

Kaiteen kokonaiskorkeuden on oltava yksi metri, kun putoamiskorkeus on enintään kuusi metriä. Tätä korkeammalla kaiteen kokonaiskorkeus on oltava 1,2 metriä.

Selkäsuojus tuo turvallisuutta seinätikkailla kiipeämiseen

Turva­varusteet katolle

Vaakakisko-pikkukuva

Turva­varusteet katto­siltaan

Nouskikisko-pikkukuva

Turva­varusteet tikkaisiin

Ankkuripiste huopakaton liimattavalla alusraudalla

Ankkuri­pisteet

Safety rope can be attached to Pisko roof bridge with horizontal safety rail.

Turvaköyden kiinnitys­pisteiden toteuttaminen

Sadevesi­järjestelmät ja kattoturva­tuotteet

Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmällä turvallisuus uudelle tasolle! Vaijerijärjestelmä on turvallinen ja toimiva kokonaisratkaisu yhtenäiseksi turvaköyden kiinnityspisteeksi. Käyttäjä on koko ajan kiinni turvavaijerissa putoamisen varalta.

Tutustu tuotteisiin about Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Pisko MultiFast on erityisesti loivien kattojen kulkuteiden tukevaan ja turvalliseen kiinnittämiseen kehitetty ratkaisu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Sadevesi­järjestelmät

Pisko sadevesijärjestelmät johtavat sadevedet hallitusti pois katolta ja talon rakenteista. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. GreenCoat RWS Pural pinnoitetuilla sadevesijärjestelmien osilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Sadevesi­järjestelmät

Tikas­tuotteet

Pisko SafeGrip ja pidot paranee. Pisko tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille.
Pisko tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Tikkaat ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko SafeGrip tikasjärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Tikas­tuotteet

Lumi­esteet

Pisko lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Valikoimastamme löytyy lumiesteet kaikille katemateriaaleille. Maalatuilla Pisko lumiesteillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Lumi­esteet

Katto­sillat

Pisko kattosilta varmistaa turvallisen liikkumisen katolla sijaitseville huollettaville kohteille kaikissa olosuhteissa. Kattosillat ovat saatavilla kaikissa vesikattoväreissä. CE-merkityllä kattosiltajärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Katto­sillat

Turva­varusteet katolle

Pisko turvavarusteet varmistavat turvallisen siirtymisen vesikatolle ja liikkumisen katon huoltokohteisiin. Turvavarusteet ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko kattoturvatuotteilla ja turvavarusteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Turva­varusteet katolle

Kouru­rainat ja pelti­kelat

Piristeelin valikoimasta löytyy laaja valikoima Suomessa valmistettua terästä erilaisiin käyttötarpeisiin. Raaka-aineet ovat läheltä hankittuja ja siten ekologisesti kestävä valinta. Varastostamme saat nopealla toimitusajalla CE-merkityt 610 mm ja 1250 mm peltikelat sekä koururainat.

Tutustu tuotteisiin about Kouru­rainat ja pelti­kelat

Pisko Solar

Aurinkopaneelien kattokiinnitykset ovat tärkeä osa vihreiden energia-arvojen mukaisia Solar-kokonaisuuksia. Tarjoamme tehokkaan valikoiman testattuja, turvallisia ja pohjoiset olosuhteet kestäviä aurinkopaneelien kattokiinnikkeitä. Pisko Solar aurinkopaneelikiinnikkeet ovat aina Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty ja tuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko Solar

Paloluukku

Pisko paloluukku eli pelastautumisluukku on tarkoitettu hätäpoistumistieksi kerrostalojen parvekkeilta. Helppokäyttöinen tuote varmistaa turvallisen ja nopean poistumisen kerrostalon jokaisesta kerroksesta. Pisko paloluukun kaikki osat ovat Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty. Tuotteella on 40 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Paloluukku