Pisko kattoturvatuotteille on myönnetty EPD

Olemme saaneet jauhemaalatuille kattoturvatuotteillemme ympäristöselosteen, eli EPD:n (Environmental Product Declaration). Tämä on merkittävä askel eteenpäin alallamme, sillä Piristeelin EPD on Suomen ensimmäinen laatuaan tässä tuoteryhmässä.

EPD:n avulla pystymme esittelemään jauhemaalattujen kattoturvatuotteidemme ympäristövaikutukset läpinäkyvästi ja avoimesti. Ympäristöseloste kattaa teräksestä valmistetut ja jauhemaalatut tikastuotteet, lumiesteet ja kattosillat sekä näihin liittyvät kiinnitysjärjestelmät.

 

Piristeelin maalatuilla kattoturvatuotteilla on ympäristöseloste, EPD

Mikä on EPD?

EPD eli ympäristöseloste, on virallinen dokumentti, joka tarjoaa läpinäkyvän ja puolueettoman tiedon tuotteen ympäristövaikutuksista koko elinkaarensa aikana. EPD perustuu kansainvälisiin standardeihin ja se tarjoaa vertailukelpoista tietoa eri tuotteiden ympäristövaikutuksista, auttaen näin kuluttajia ja yrityksiä tekemään tietoisia valintoja. Ympäristöseloste sisältää tiedot muun muassa raaka-aineiden hankinnasta, valmistuksesta, käytöstä ja kierrätyksestä sekä jätteiden käsittelystä.

EPD:itä käytetään rakennusten ilmastovaikutusten arviointiin, tuotteiden vertailuun ja niiden ympäristövaikutuksista viestimiseen, ja ne voivat vaikuttaa ratkaisevasti rakennusprojektien tuotteiden valintaan.

 

”Ympäristöselosteemme on vastaus asiakkaiden kasvavaan tarpeeseen arvioida myös kattoturvatuotteiden ympäristövaikutuksia. Nyt voimme viestiä yhä paremmin tuoteryhmän kilpailukykyisestä hiilijalanjäljestä läpinäkyvällä ja varmennetulla tavalla. Samalla sekä asiakkaamme että me itse voimme paremmin ymmärtää sitä, mistä tuotteidemme päästöt syntyvät ja mikä on eri elinkaaren vaiheiden osuus kokonaispäästöistä”, kertoo Piristeelin teknologiapäällikkö Markus Tupala.

 

Edelläkävijä kattoturvallisuudessa

Olemme alamme edelläkävijä ja haluamme tehdä sen myös ympäristöä kunnioittaen. EPD:n laatiminen on osa laajempaa sitoumustamme ympäristöystävällisten käytäntöjen ja tuotteiden kehittämiseen. Ympäristövastuullisuus on ollut meille aina tärkeää ja olemme tehneet töitä löytääksemme uusia tapoja vähentää toimintamme ympäristövaikutuksia.

Ympäristöseloste on askel kohti läpinäkyvämpää ja vastuullisempaa rakentamista. Olemme ylpeitä, että voimme tarjota asiakkaillemme tuotteita, joiden ympäristövaikutukset tunnetaan jo nyt tarkasti ja siten tukea kestävää kehitystä rakennusalalla sekä erottautumista kilpailijoistamme. Jatkamme edelleen työtä kohti rakentamisen hiilineutraalia tulevaisuutta.

 

EPD Dokumentit

EPD löytyy englanniksi EPD Hub:sta.
Kattoturvatuotteet Ympäristöseloste, EPD (suomenkielinen käännös)

Kevään aikana lisäämme verkkosivuillemme myös ruotsinkielisen käännöksen sekä lisäämme ympäristöselosteen One Click LCA-työkaluun, jota käytetään rakennusten hiilijalanjälkeä laskettaessa.