Kattoturva­tuotteiden huolto

Kattoturvatuotteilla on ratkaiseva vaikutus rakennuksen käyttöturvallisuuteen - säännöllisesti tehtynä tarkistukset sujuvat nopeasti ja helposti.

Kattoturvatuotteiden huolto

Katto tarvikkeineen on rakennuksen tärkeä ja näkyvä julkisivu, jonka tehtävänä on myös suojella ihmisiä sekä ympäristöään. Rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset. Rakennuksen toimintaa, käyttöä ja turvallisuutta parantavilla Pisko tuotteilla saadaan aikaan laadukas ja toimiva kokonaisuus. Oikein suunniteltu ja toteutettu turvatuotekokonaisuus varmistaa rakennuksen kokonaisvaltaisen käyttöturvallisuuden haastavissakin Pohjoismaisissa ulko-olosuhteissa. Toimivuus varmistetaan säännöllisillä tarkastuksilla ja tarvittaessa huoltotoimilla.

Rakennuksen omistaja vastaa kattoturvatuotteiden huollosta sekä kunnossa pysymisestä.

 

Kattoturvatuotteiden tarkastus ja huolto

Asennuksen jälkeen ensimmäisenä vuotena kattoturvatuotteet tulee tarkastaa 2 kertaa. Tämän jälkeen kattoturvatuotteet suositellaan tarkastettavan kerran vuodessa. Huoltotoimenpiteet suoritetaan tarkastuksessa havaittavien huomioiden perusteella.

Katon kulkutiet voidaan jakaa kahteen luokkaan. Luokka 1 tarkoittaa, että tuotetta voidaan käyttää kulkutienä. Luokka 2 tarkoittaa, että kulkutietä voidaan käyttää lisäksi turvaköyden kiinnityspisteenä. Turvaköyden kiinnityspisteet tulee tarkastuttaa vuosittain Pisko valtuutetun tarkastajan toimesta.

Kattoturvatuotteiden tarkastuksessa ja huollossa tulee kiinnittää huomiota näihin seikkoihin:

  • Kattoturvatuotteiden tarkastus ja huolto
    • Seinätikkaat
    • Lapetikkaat
    • Kattosillat
    • Lumiesteet
  • Talvikunnossapito

Pisko seinä- ja lapetikkaille, kattosilloille ja lumiesteille riittävät yleensä hyvin kevyet ja säännölliset tarkistus- ja huoltotoimet.

Säännölliset tarkastukset

Rakennuksen sijainti ja olosuhteet vaikuttavat huoltotöiden määrään merkittävästi. Yleensä hyvin kevyet, säännölliset huoltotoimet riittävät. Yleisohjeena kattoturvatuotteiden kiinnitykset sekä niiden tiiviys tulisi tarkistaa syksyisin. Lisäksi poistetaan katolle kertyneet lehdet ja roskat. Mahdolliset tuotteiden maalipintaan syntyneet naarmut korjataan paikkamaalilla. Säännöllisillä huoltotoimilla varmistetaan rakennuksen käyttöturvallisuus ja takuun voimassaolo.

Huolto-ohjeesta löydät tarkemmat ohjeet kattoturvatuotteiden tarkastamiseen ja huoltamiseen.

”Kattoturvatuotteilla on ratkaiseva vaikutus rakennuksen käyttöturvallisuuteen
– säännöllisesti tehtynä tarkistukset sujuvat nopeasti ja helposti.”

 

Turvallisuus

Muista ottaa turvallisuus huomioon jo ennen huoltotöiden aloittamista. Käytä asianmukaisia suojavarusteita katolle noustessasi ja korkealla työskennellessäsi. Katto on märkänä ja erityisesti jäisenä erittäin liukas. Jos katto on jyrkkä, korkea tai muutoin vaikeakulkuinen, suosittelemme antamaan työn alan ammattilaisen tehtäväksi.

Katto­sillat

Lumiesteet, kattosillta ja tikkaat tlee huoltaa säännöllisesti.

Kattoturva­tuotteiden huolto

Sadevesi­järjestelmät ja kattoturva­tuotteet

Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko SafeLine vaijerijärjestelmällä turvallisuus uudelle tasolle! Vaijerijärjestelmä on turvallinen ja toimiva kokonaisratkaisu yhtenäiseksi turvaköyden kiinnityspisteeksi. Käyttäjä on koko ajan kiinni turvavaijerissa putoamisen varalta.

Tutustu tuotteisiin about Pisko SafeLine vaijeri­järjestelmä

Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Pisko MultiFast on erityisesti loivien kattojen kulkuteiden tukevaan ja turvalliseen kiinnittämiseen kehitetty ratkaisu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko MultiFast kiinnitysratkaisu

Sadevesi­järjestelmät

Pisko sadevesijärjestelmät johtavat sadevedet hallitusti pois katolta ja talon rakenteista. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. GreenCoat RWS Pural pinnoitetuilla sadevesijärjestelmien osilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Sadevesi­järjestelmät

Tikas­tuotteet

Pisko SafeGrip ja pidot paranee. Pisko tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille.
Pisko tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Tikkaat ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko SafeGrip tikasjärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Tikas­tuotteet

Lumi­esteet

Pisko lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Valikoimastamme löytyy lumiesteet kaikille katemateriaaleille. Maalatuilla Pisko lumiesteillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Lumi­esteet

Katto­sillat

Pisko kattosilta varmistaa turvallisen liikkumisen katolla sijaitseville huollettaville kohteille kaikissa olosuhteissa. Kattosillat ovat saatavilla kaikissa vesikattoväreissä. CE-merkityllä kattosiltajärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Katto­sillat

Turva­varusteet katolle

Pisko turvavarusteet varmistavat turvallisen siirtymisen vesikatolle ja liikkumisen katon huoltokohteisiin. Turvavarusteet ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko kattoturvatuotteilla ja turvavarusteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Turva­varusteet katolle

Kouru­rainat ja pelti­kelat

Piristeelin valikoimasta löytyy laaja valikoima Suomessa valmistettua terästä erilaisiin käyttötarpeisiin. Raaka-aineet ovat läheltä hankittuja ja siten ekologisesti kestävä valinta. Varastostamme saat nopealla toimitusajalla CE-merkityt 610 mm ja 1250 mm peltikelat sekä koururainat.

Tutustu tuotteisiin about Kouru­rainat ja pelti­kelat

Pisko Solar

Aurinkopaneelien kattokiinnitykset ovat tärkeä osa vihreiden energia-arvojen mukaisia Solar-kokonaisuuksia. Tarjoamme tehokkaan valikoiman testattuja, turvallisia ja pohjoiset olosuhteet kestäviä aurinkopaneelien kattokiinnikkeitä. Pisko Solar aurinkopaneelikiinnikkeet ovat aina Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty ja tuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Pisko Solar

Paloluukku

Pisko paloluukku eli pelastautumisluukku on tarkoitettu hätäpoistumistieksi kerrostalojen parvekkeilta. Helppokäyttöinen tuote varmistaa turvallisen ja nopean poistumisen kerrostalon jokaisesta kerroksesta. Pisko paloluukun kaikki osat ovat Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty. Tuotteella on 40 vuoden tekninen takuu.

Tutustu tuotteisiin about Paloluukku