Piristeelin uuden Plant Managerin rekrytointiprosessi

 

Harri Peltonen aloittaa Piristeel Oy:ssä Plant Managerina.
Kokemukset Headhunterin käytöstä Plant Managerin suorahaussa.

Piristeel kasvaa. Kuvassa uusi Plant Manager, Piristeelin toimitusjohtaja ja headhunter.
Kuvassa Plant Manager Harri Peltonen, Executive Headhunter Jari Luoma (keskellä) ja Piristeel Oy:n Toimitusjohtaja Susanne Marttila.

Piristeel Oy on kauhavalainen yritys, joka toimii ajanmukaisissa toimitiloissa Kauhavalla ja on omistajansa Ruukki Construction Oy:n www.ruukki.com  kautta osa SSAB:ta. Piristeel Oy:n Liikevaihto on n. 30 M€ ja organisaatiossa on n. 100 henkilöä. Piristeel Oy on Suomen johtava sadevesijärjestelmien, tikkaiden ja kattoturvatuotteiden valmistaja.

Piristeelillä uskotaan vankkumattomasti yhteistyön voimaan niin yrityksen sisällä, kuin asiakkaiden ja toimittajienkin välillä. Ihmiset tekevät innovaatioista mahdollisen. Ihmiset yhdessä mahdollistavat kehityksen ja tuloksellisen toiminnan. Pyrimme aina siihen, että palvelumme on ammattitaitoista, ajantasaista, joustavaa ja luotettavaa kertoo Toimitusjohtaja Susanne Marttila. Haluamme olla luotettava kumppani, joka nojaa toimintansa pitkiin asiakassuhteisiin. Pyrimme kehittämään toimintaamme ja tuotteitamme jatkuvasti ollen edelläkävijä niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin. Myönteisellä asenteella ja ammattitaidon ilolla menemme eteenpäin nyt jo viidennettä vuosikymmentä! Asiakkaamme ja työntekijämme menestyminen on meille erinomaisen tärkeä arvo.

Piristeelin uutena Plant Managerina on aloittanut 1.11. Harri Peltonen. Harri siirtyi Piristeelille Country Managerin tehtävästä Kekkilä-BVB Oy:stä. Haussa Piristeel käytti Patrio Oy Ab:tä suorahakukonsulttina.

 

Haette kasvua ja tarvitsitte uuden Plant Managerin varmistamaan kasvun tehtaan näkövinkkelistä. Miten päädyitte käyttämään suorahakukonsulttina Patrio Oy Ab:tä ja miten haku onnistui?

Plant Managerin roolikuvaus ja tavoitteet ovat vaativat, ja hän on ehdottomasti avainhenkilö Piristeelin organisaatiossa ja busineksen kasvussa. Hyvistä tekijöistä on myös kilpailua, joten katsoimme, että tarvitsemme haussa ammattiapua. Headhunterin tapa hoitaa prosessia oli systemaattinen ja eteni ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Saimme loistavat ehdokkaat finaaliin, joten valinta oli vaikea.

Tehtävään valittiin Harri Peltonen. Mitä odotuksia sinulla Susanne on uuden Plant Managerin suhteen?

Harri toteuttaa yhdessä tiiminsä kanssa strategian mukaista tehokasta ja laadukasta tuotantotoimintaa Kauhavalla ottamalla huomioon meille asetetut tavoitteet. Lisäksi hän vastaa tehtaamme kehittämisen lisäksi eri sidosryhmien ja konsernin yhteisistä kehityshankkeista. Hän osallistuu johtoryhmän jäsenenä Piristeelin kehittämiseen yrityksenä. Odotukset ovat korkealla ja odotamme innolla yhteistyötä Harrin kanssa.

Mikä Piristeelissä kiinnosti ja millaisen johtaja Piristeel sinusta saa, Harri Peltonen?

Piristeel toimii kiinnostavalla toimialalla ja minulla on positiivinen mielikuva yhtiöstä. Kiinnostava toimenkuva ja kasvava yhtiö osana Ruukki Construction:a herätti kiinnostukseni.

Johtajana haluan mahdollistaa ihmisten menestymisen, jotta saavutamme yhdessä meille asetetut tavoitteet. Haluan osallistaa ihmiset toiminnan kehittämiseen. Strategia luo meille viitekehyksen, jonka puitteissa viemme kehityshankkeita eteenpäin. Piristeel saa siis varsin kehityshakuisen johtajan.

Miltä hakuprosessi näyttäytyi sinulle ehdokkaana? Ilmeisesti Piristeel ja Patrio onnistuivat vakuuttamaan sinut – missä onnistuimme?

Heti headhunterin ensi kontaktista alkaen minulle tuli positiivinen mielikuva ja tiesin koko ajan mitä rekrytointiprosessin aikana tulee tapahtumaan. Viimeiseen haastatteluun laadittu tehtävänanto oli hyvä ja haastoi pohtimaan omaa osaamista ja motivaatiotekijöitä.

Mitä Piristeel haluaa tulevaisuudelta Toimitusjohtaja Susanne Marttila?

Piristeel tulee olemaan turvallisemman asumisen suunnannäyttäjä. Yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennamme maailmasta turvallisemman paikan elää. Edelläkävijänä valmistamme pitkäikäisiä kattoturvatuotteita ja sadevesijärjestelmiä ympäristöä kunnioittaen. Vain paras on riittävän hyvää, kun kysymyksessä on turvallisuus ja sen parantaminen.

Haette kasvua ja varmasti tarvitsette lisää henkilökuntaa, aiotteko käyttää jatkossa Headhunterin palveluja ja voitteko suositella Patriota konsultiksi?

Jatkossa tulemme varmasti käyttämään palveluja rekrytointimme tukena. Yhteistyö osaavan ammattilaisen kanssa tälläkin saralla säästää monelta päänvaivalta ja tulee tehtyä kerralla oikein.

Piristeel on mielenkiintoisessa vaiheessa ja Headhunterin silmin johtaminen ja prosessit ovat erinomaisessa kunnossa. Sen lisäksi palavereissa tuli mielikuva välittömästä ja nykyaikaisesta tavasta tehdä töitä yhdessä. Huomasin hakua tehdessäni, että Piristeel kiinnosti aidosti ehdokkaita ”Piristeelinä” mutta varmasti myös omistajayhtiön vuoksi. Oikein paljon onnea ja menestystä Harrille uudessa tehtävässä. Piristeel sai varmasti nykyaikaisen ja aikaansaavan Plant Managerin.

 

Kirjoittaja on Jari Luoma
Executive Headhunter I Patrio Oy Ab