Onko kattosi valmis talveen?

Artikkeli

Onko kattosi valmis talveen?

Ennen lumen tuloa on oikea aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto. Kotimaiset Pisko avainlipputuotteet ovat viisas valinta – helppoja asentaa ja pohjoisen vaativiin olosuhteisiin suunniteltuja sekä turvallinen ja kestävä ratkaisu vuosikymmeniksi eteenpäin.

Tiesitkö, että kiinteistön haltijan vastuulla on taata sekä katolla että rakennusten lähistöllä liikkuville vaarattomat olosuhteet? Katolle kipuamisen turvallisuus on aina varmistettava, oli kyseessä sitten piipun nuohous tai räystäiden puhdistus. Samoin on erittäin tärkeää huolehtia, etteivät katolle kertyvä lumi ja jää pääse putoamaan hallitsemattomasti vaaratilanteita aiheuttaen.

Nuohousalan keskusliiton selvityksen mukaan huomauttamisen aihetta kattoturvallisuudessa on lähes kolmasosassa asuinrakennuksista. Vapaa-ajanasuntojen osalta tilanne on vielä heikompi.

 

TUHANSIEN KILOJEN LUMI- JA JÄÄMASSA

Lumiesteillä vältetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Oikein mitoitetuilla esteillä lumi on hallinnassa, eikä yllättäen romahda ihmisten, pihalla olevien autojen tai istutusten päälle. Lisäksi lumiesteillä suojataan katolla sijaitsevia rakenteita.

 

Kuva-lumieste.jpeg

Lumiesteitä tulee käyttää aina, kun katon jyrkkyys on 1:8 tai enemmän. Esteet sijoitetaan mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. Lumiesteet tulee asentaa koko räystään mitalle. Lyhyisiin pätkälumiesteisiin kohdistuu Suomen olosuhteissa pahimmillaan todella suuri koko lappeen mittainen lumen ja jään paino. Esimerkiksi kolmen metrin mittainen lumieste neljällä kiinnikkeellä ei kestä useiden tuhansien kilojen painoa lumi- ja jäämassan liikkuessa. Liiallisen lumikuorman poistamisesta katolta on myös huolehdittava.

Pisko kattoturvatuotteissa on omat kiinnikkeensä jokaiselle eri kattotyypille, jolloin saavutetaan maksimaalinen lujuus ja toiminnallisuus. Tuotteillamme on 50 vuoden tekninen takuu ja varmistamme tarkoin testein, että ne kestävät merkittävästi standardien minimivaatimuksia enemmän. Pisko on aina myös kaunis katsella: kaikki tuotteet saat toimitettuina oman kattosi väreissä.

Lumiesteputkien lisäksi voidaan asentaa myös esimerkiksi räystäseste. Räystäseste soveltuu erityisesti julkisiin kohteisiin, kun halutaan estää vähäinenkin lumen ja jään putoaminen katolta.

Kuva-raystaseste.jpeg

Mikäli kattosi turvallisuuden taso askarruttaa, ota yhteyttä. Tuomme avuksesi markkinajohtajan yli 40 vuoden kokemuksemme, alan asiantuntevat ammattilaiset ja teemme kodistasi entistä turvallisemman. Pisko tuotteet valmistaa Piristeel Oy. Katso lähin Pisko tuotteiden jälleenmyyjäsi!

Sadevesi­järjestelmät ja kattoturva­tuotteet

Sadevesi­järjestelmät

Pisko sadevesijärjestelmät johtavat sadevedet hallitusti pois katolta ja talon rakenteista. Markkinoiden laajimmasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttävä vaihtoehto kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. GreenCoat RWS Pural pinnoitetuilla sadevesijärjestelmien osilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Tikas­tuotteet

Pisko SafeGrip ja pidot paranee. Pisko tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille.
Pisko tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista. Tikkaat ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko SafeGrip tikasjärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Lumi­esteet

Pisko lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Valikoimastamme löytyy lumiesteet kaikille katemateriaaleille. Maalatuilla Pisko lumiesteillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Katto­sillat

Pisko kattosilta varmistaa turvallisen liikkumisen katolla sijaitseville huollettaville kohteille kaikissa olosuhteissa. Kattosillat ovat saatavilla kaikissa vesikattoväreissä. CE-merkityllä kattosiltajärjestelmällä on 50 vuoden tekninen takuu.

Turva­varusteet

Pisko turvavarusteet varmistavat turvallisen siirtymisen vesikatolle ja liikkumisen katon huoltokohteisiin. Turvavarusteet ovat saatavilla kaikissa vesikatto- ja julkisivuväreissä. Pisko turvavarusteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Kouru­rainat ja pelti­kelat

Piristeelin valikoimasta löytyy laaja valikoima Suomessa valmistettua terästä erilaisiin käyttötarpeisiin. Raaka-aineet ovat läheltä hankittuja ja siten ekologisesti kestävä valinta. Varastostamme saat nopealla toimitusajalla CE-merkityt 610 mm ja 1250 mm peltikelat sekä koururainat.

Pisko Solar

Aurinkopaneelien kattokiinnitykset ovat tärkeä osa vihreiden energia-arvojen mukaisia Solar-kokonaisuuksia. Tarjoamme tehokkaan valikoiman testattuja, turvallisia ja pohjoiset olosuhteet kestäviä aurinkopaneelien kattokiinnikkeitä. Pisko Solar aurinkopaneelikiinnikkeet ovat aina Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty ja tuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

Paloluukku

Pisko paloluukku on tarkoitettu hätäpoistumistieksi kerrostalojen parvekkeilta. Helppo käyttöinen tuote varmistaa turvallisen ja nopean poistumisen kerrostalon jokaisesta kerroksesta. Pisko paloluukun kaikki osat ovat Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävillä jauhemaaleilla pintakäsitelty. Tuotteella on 40 vuoden tekninen takuu.