TikastuotteetPisko-tikkaat tarjoavat turvalliset kulkuyhteydet vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Pisko-tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen alas pääsyyn parvekkeilta ja yläkerran huoneista.

Pisko-tikkaat valmistetaan kotimaisista raaka-aineista tehtaillamme huolellisen laadunvalvonnan alla. Tikasvalikoimastamme löytyy ratkaisut aina omakotirakentamisesta teollisuusrakentamiseen saakka.

Kaikki Pisko tikkaat on suunniteltu standardin vaatimusten mukaisesti siten, että liukastumisen vaara pyritään minimoimaan. Tikkaan puolissa on käytössä kulumaton ja kaikissa olosuhteissa kestävä mekaaninen karhennus. SafeGrip teknologia on ainutlaatuinen kotimaisissa tikasjärjestelmissä.

 Seinätikas kiipeilyesteellä 

 

Yksinkertaista monipuolisuutta


Pisko tikkaat ovat käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat Pisko SafeGrip rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi, hätäpoistumistikkaiksi ja sivutikkaiksi. Tikkaissa käytetään Pisko SafeGrip tikasrungon lisäksi kullekin kattotyypille ja käyttötarkoitukselle soveltuvia kiinnikkeitä.

Materiaali:

Pisko tikkaat valmistetaan kuumasinkitystä teräsputkesta. Tikkaat valmistetaan niittaamalla. Tikkaiden runkomateriaali on vahvuudeltaan 1,25 mm.

Tikasrunkojen materiaali
- Paarteen materiaali Zn 1,25 x 25 x 45 mm
- Karhennettu puolaputki 1,25 x 25 mm (SafeGrip lävistysteknologia)

Käyntileveys
- 400 mm

Varastovärit ja -pituudet:

Perusmitat tikkaille ovat 0,9 m, 1,2 m, 1,8 m, 2,7 m, 3,3 m, 4,2 m. Tikkaita voidaan helposti liittää toisiinsa tikkaan rungossa olevien supistusten ansiosta. Esimerkiksi 2,7 m ja 3,3 m tikasrungoista tulee 6 metrin tikas. Liitoksen varmistus tapahtuu ruuviliitoksella.

Tikkaiden vakiovärit ovat valkoinen RR 20, vaalea harmaa RR 21, harmaa RR 22, tumma harmaa, RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, havun vihreä RR 11, tumma ruskea RR 32 ja musta RR 33.

varit_tikkaat

Tuotteita toimitetaan tarvittaessa myös muina RR- ja RAL-värisävyinä.


 

Seinätikkaat


Pisko-seinätikkailla katolle kiipeäminen on turvallista. Seinätikkaat täyttävät lujuus- ja korroosiokestovaatimukset, jotka RT-ohjekortissa (RT 85-11132) on talotikkaille annettu. Pisko SafeGrip seinätikkailla on VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus VTT-VA-00002-17.

Pisko SafeGrip seinätikkaat soveltuvat niin omakotitalo kuin teollisuusrakennuksiin. Tikkaat voidaan varustaa nousukiskolla tai selkäsuojuksella olosuhteiden sitä vaatiessa (Lue lisää tikkaiden turvavarusteista). Tikkaisiin on saatavana myös esim. kiipeilyeste vaikeuttamaan lapsien kiipeämistä tikkaille.

Seinätikkaiden tuoteluettelosta löydät tikkaisiin kuuluvat osat.

VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus Pisko-talotikkaille osoittaa, että talotikkaat täyttävät Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset ympäristöministeriön julkaisemien arviointiperusteiden ”Kattoturvatuotteet – Kattopollarit, talotikkaat ja katon vaakaturvakiskot”-mukaisesti.

Rakennustuotteen varmennustodistus on vapaaehtoinen kansallinen hyväksyntämenettely, jolla valmistaja osoittaa, että tuote täyttää lainsäädännössämme sille asetetut vaatimukset. Se voidaan myöntää Ympäristöministeriön määrittelemille tuoteryhmille, joita ei voi CE-merkitä.

seinätikas-varmennustodistus-logo

 

         Pisko seinätikas


 

Lapetikkaat


Lapetikkaita käytetään seinätikkaiden ja/tai kattosiltojen jatkeena turvallisten kulkuyhteyksien rakentamiseen vesikatolla. Pisko-lapetikkaat johdattavat esimerkiksi nuohoojan vaivattomasti työnsä ääreen savupiipulle. Pisko-lapetikkaat ovat CE merkittyjä jokainen kattotyyppi huomioiden. Lapetikkaita on saatavana karhennetuin puolin (Pisko SafeGrip) tai askelmatasoin varustettuna. VTT:n valvonnan alaisena on suoritettu hyväksytysti vaativat staattiset ja dynaamiset testit, jotka lapetikkaille tulee tehdä. Lisäksi tuotannonaikainen testaus Pisko SafeGrip lapetikkaille on erittäin tarkka.

Lapetikkaiden tuoteluettelosta löydät katolle tuleviin tikkaisiin kuuluvat osat.

 

 Lapetikas ja kattosilta Pisko lapetikas keskikiinnikkeellä.


 

Turvatikkaat


Pisko-turvatikkaat ovat turvallinen valinta pientalojen hätäpoistumistieksi. Hätäpoistumistikkaat on asennettava, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta (Suomen rakentamismääräyskokoelma F2). Turvatikkaiden yhteyteen voidaan tarvittaessa asentaa sivutangot helpottamaan siirtymistä ikkunasta tikkaalle. Kun hätä on suurin Pisko SafeGrip tekee pelastautumisesta entistäkin turvallisempaa.

Turvatikkaiden tuoteluettelosta löydät turvatikkaisiin ja sivutankoihin kuuluvat osat.

 

 Pisko turvatikas takaa turvallisen poistumisen yläkerran ikkunasta hädänhetkellä.Turvatikas


 

Pelastautumisluukku


Pisko-tuoteperheestä löytyy ratkaisu myös kerrostalojen hätäpoistumisteihin. Pisko-pelastautumisluukku tarjoaa turvallisen poistumistien hädän hetkellä.

Materiaali:

- Pulveripolttomaalattu sinkitty teräs
- Yläkansi alumiinia
- Tikas avattuna 1900 x 450 mm

Pisko Pelastautumisluukulle on myönnetty 19.2.2016 tyyppihyväksyntä VTT Expert Services Oy toimesta. Tyyppihyväksyntä osoittaa, että pelastautumisluukku täyttää Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset.

Tyyppihyväksyntäpäätös EI 60 (pdf)
Tyyppihyväksyntäpäätös EI 120 (pdf)

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja Pisko-pelastautumisluukusta!

Lataa esite pelastautumisluukusta tästä!

 

 pisko_pelastautumisluukkupisko_pelastautumisluukku2

                      


Katso Pisko-paloluukun esittelyvideo: