StegarPisko-stegar erbjuder säkra förbindelser till yttertaket, nocken, skorstenen, takluckorna och andra objekt som skall underhållas. Pisko-stegarna har också lösningar för säker nedgång från balkonger och övervåningens rum.

Pisko-stegarna tillverkas av inhemska råmaterial på vår industrihall i Härsilä i Lappo under en mycket noggrann kvalitetskontroll. I vårt urval av stegar finns lösningar för egnahems- och industribygge.

 Seinätikas kiipeilyesteellä  Lapetikas ja kattosilta


Enkel mångsidighet


Pisko-stegarna kan användas på flera olika sätt. Samma stommar passar som vägg- och takstegar, nödstegar och sidostegar. I stegarna används förutom den normala stegstommen även specifika fästningar för olika typer av tak och användningsändamål.

Material:

Pisko-stegarna tillverkas av varmförzinkat stålrör. Stegarna tillverkas genom att nita. Stegstommarnas material är 1,25 mm tjockt.

Stegstommarnas material
- Ramstångens material Zn 1,25 x 25 x 45 mm
- Rör för stegpinnar 1,25 x 25 mm

Gångbredd
- 400 mm

Lagerfärger och -längder:

Grundmåtten för stegar är 0,9 m, 1,2 m, 1,8 m, 2,7 m, 3,3 m, 4,2 m. Stegar kan lätt anslutas till varandra tack vare sänkningarna i stegstommen. Till exempel stegstommar på 2,7 m och 3,3 m blir en stege på 6 meter. Anslutningen säkras med skruvar.

Stegarnas standardfärger är vit RR 20, ljusgrå RR 21, grå RR22, mörkgrå, RR 23, röd RR 29, tegelröd RR 750, barrgrön RR 11, mörkbrun RR 32 och svart RR 33.

varit_tikkaat

Produkter levereras vid behov också i andra RR- och RAL-färgnyanser.


 

Väggstegar


Med Pisko-väggstegar är det säkert att klättra upp på taket. Pisko-väggstegar uppfyller hållfasthets- och korrosionsbeständighetskraven för husstegar på RT-anvisningskortet (RT 85-10708).

Pisko-väggstegar lämpar sig såväl för småhus som för industribyggnader. Stegarna kan förses med en säkerhetsskena eller ett ryggskydd vid behov (Läs mera om stegarnas säkerhetsutrustning). Till Pisko-stegarna kan också fås ett klättringshinder som gör det svårare för barn att kliva på stegen.

Pisko seinätikkaalla pääset turvallisesti katolle.Seinätikas ja kattosilta takaavat turvallisen liikkumisen katolle.

 

Takstegar

Takstegar används som fortsättning till väggstegar och/eller takbryggor för att skapa säkra gångförbindelser på yttertaket. Med hjälp av Pisko-takstegar kommer till exempel sotaren lätt till skorstenen. Pisko-takstegar är CE-märkta specifikt för olika typer av tak. Takstegarna har godkänts av Teknologiska forskningscentralen VTT AB i krävande obligatoriska statiska och dynamiska tester. Pisko-takstegarna testas dessutom mycket noggrant under produktionen.

 

Lapetikas ja kattosiltaPisko lapetikas asennettuna keskikiinnikkeellä.

Säkerhetsstegar


Pisko-säkerhetsstegar är ett säkert val till nödvägar i småhus. Nödstegar måste monteras, om fönstret är över 3,5 meter ovanför markytan (Finlands byggbestämmelsesamling F2). I samband med säkerhetsstegen kan vid behov monteras sidostångar för att underlätta övergången från fönstret till stegen.

 

Pisko turvatikas takaa turvallisen poistumisen yläkerran ikkunasta hädänhetkellä.Turvatikas

Räddningslucka


I Pisko-produktfamiljen hittar du också en lösning till flervåningshusens nödvägar. Pisko-räddningsluckan erbjuder en säker nödväg.

Material:

pisko_pelastautumisluukku


- Pulverbrännlackerat förzinkat stål
- Övre locket aluminium
- Stegen öppnad 1900 x 450 mm

 

Pisko-räddningsluckan har testats av VTT och den uppfyller kraven i brandklass EI 60, när isoleringen består av två 30 mm:s stenullsskivor, och kraven i brandklass EI 120, när isoleringen består av två 50 mm:s stenullsskivor. Testrapporterna VTT-S-03346-11 och VTT-S-01772-11 finns tillgängliga.

Ta kontakt om du vill ha mer information om Pisko-räddningsluckan!