Lumiesteet


Lumieste-tiilikuviopeltikatto

Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun sen jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi. Lumiesteet tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. Lumiesteen ja sen kiinnityksen tulee kestää vähintään 5 kN/ m lappeensuuntainen kuormitus. Pisko-lumiesteet täyttävät RT 85-11132 ohjekortin (Vesikaton turvavarusteet) vaatimukset. Pisko-lumiesteet kuuluvat kansallisen hyväksynnän varmennustodistuksen piiriin.

Pisko-lumiesteet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Jokaiselle kattotyyplle löytyy omat kiinnikkeet. Pisko-lumiesteiden tuoteperheestä löytyy sopivat ratkaisut vaativiinkin kohteisiin. Putkilumiesteiden lisäksi valikoimassa on sigma-profiililumieste ja lumiaita. Lumiesteisiin on saatavilla myös lisäprofiileita vaativimpiin kohteisiin. Pisko-räystäsesteen avulla esimerkiksi estetään varmasti vähäinenkin jään ja lumen putoaminen saumakatoilta.

Lumiesteiden tuoteluettelosta löydät kaikki lumiesteisiin kuuluvat osat. Katso myös Pisko-räystäesteen esite

Materiaali:

- lumiesteputken materiaali 1,25 mm Zn rakenneteräs
- lumiesteputken halkasija 32 mm ja pituus 3000 mm
- lumiestekiinnikkeiden materiaali 2,0 - 2,5 mm Zn erikoisluja rakenneteräs

Onko kattosi valmis talveen? Lue artikkeli lumiesteistä!

Varastovärit:

Pisko-lumiesteitä on saatavana pulverimaalattuna.

Lumiesteiden vakiovärit ovat vaalea harmaa RR 21, harmaa RR 22, tumma harmaa, RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, Havunvihreä RR 11, tumma ruskea RR 32, ja musta RR 33.

varit_lumiesteet

Tuotteita toimitetaan tarvittaessa myös muina RR- ja RAL-värisävyinä.

Räystäseste


Pisko-räystäseste estetään vähäisenkin jään ja lumen putoamisen saumakatoilta. Räystäseste asennetaan räystäskiinnikkeillä Pisko-putkilumiesteeseen. Lumikuormat jäävät näin pääosin kantavien rakenteiden päälle ja räystäseste estää räystäällä vähäisekin jään putoamisen katolta. Räystäseste soveltuu hyvin esimerkiksi julkisiin kohteisiin.

räsytsäeste

Tekniset tiedot:

- materiaali 2,5 mm sinkitty teräs
- pituus 3000 mm
- korkeus 75 mm

Lataa Pisko-räystäsesteen esite!