Lumiesteet


Lumieste-tiilikuviopeltikatto

Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun sen jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi. Lumiesteet tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin.

Pisko-lumiesteet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Lumiesteen ja sen kiinnityksen tulee kestää vähintään 5 kN/ m lappeensuuntainen kuormitus. Pisko-lumiesteet täyttävät RT 85-11132 ohjekortin (Vesikaton turvavarusteet) vaatimukset. Pisko-lumiesteet kuuluvat kansallisen hyväksynnän varmennustodistuksen piiriin.

Lumiesteiden tuoteluettelosta löydät kaikki lumiesteisiin kuuluvat osat. Katso myös Pisko-räystäesteen esite. Pisko-räystästesteen avulla estetään varmasti vähäinenkin jään ja lumen putoaminen saumakatoilta.

Materiaali:

- lumiesteputken materiaali 1,25 mm Zn rakenneteräs
- lumiesteputken halkasija 32 mm ja pituus 3000 mm
- lumiestekiinnikkeiden materiaali 2,0 - 2,5 mm Zn erikoisluja rakenneteräs

Varastovärit:

Pisko-lumiesteitä on saatavana pulverimaalattuna.

Lumiesteiden vakiovärit ovat vaalea harmaa RR 21, harmaa RR 22, tumma harmaa, RR 23, punainen RR 29, tiilenpunainen RR 750, Havunvihreä RR 11, tumma ruskea RR 32, ja musta RR 33.

varit_lumiesteet

Tuotteita toimitetaan tarvittaessa myös muina RR- ja RAL-värisävyinä.