Artikkelit


12.12.2017
Pisko-nousukiskojärjestelmä - Turvallisuutta ilman kompromisseja

Piristeel tuo markkinoille uuden nousukiskojärjestelmän. Piristeel valmistaa tämänkin kotimaisen avainlipputuotteen itse omilla tehtaillaan.

Nousukisko kiinnitetään Pisko-talotikkaisiin kohteissa, joissa nousukorkeus on pitkä. Pisko-nousukiskojärjestelmä on markkinoiden kevein teräksinen nousukisko ja se täyttää uusimman standardin EN 353-1:2014 vaatimukset. Tuote on muotoilultaan totuttuun nähden erilainen ja poikkeuksellisen linjakas. Muotoilussa on otettu maksimaalisen turvallisuuden lisäksi huomioon arkkitehtuurin kasvavat vaatimukset.

Milloin ja miksi nousUkisko?

Nousukiskoa ja siinä liikkuvaa vaunua käytetään henkilökohtaisen putoamissuojaimen kiinnityspisteenä. Käyttäjä kiinnittyy EN 361 standardin mukaisilla valjailla nousuvaunuun, joka liikkuu esteettömästi kiskoa ylöspäin tikkaita kiivetessä. Mahdollisessa putoamistilanteessa matka ennen pysähtymistä jää alle metriin. On ensiarvoisen tärkeää, että kulku katolle ja siellä huollettaville kohteille on turvallista, eikä turhia onnettomuuksia pääse tapahtumaan. Turvakisko tai selkäsuojus on pakollinen seinätikkaassa, jonka kokonaiskorkeus ylittää 8 metriä (Suomen rakentamismääräyskokoelma F2).

Pisko-nousukiskon edut


Kiskon keveys tuo huomattavaa helpotusta tuotteen asennettavuuteen ja asennusnopeuteen. Yksinkertainen tuotekokonaisuus helpottaa asentajien työtä. Kun Pisko-nousukiskojärjestelmä on asennettu, on henkilökohtaisten putoamissuojainten käyttö erittäin helppoa ja vaivatonta. Pisko-nousukiskojärjestelmä asennetaan Pisko-tikkaisiin, joissa on 25mm puolavahvuus. Tuotetta voidaan käyttää myös muiden valmistajien tikkaisiin ja jopa halkaisijaltaan pienemmille puolille, mutta tällöin tulee varmistua tikasjärjestelmän kokonaiskestävyydestä ja muiden tuotteiden asianmukaisista hyväksynnöistä. Varmin ja suositeltavin vaihtoehto onkin käyttää tikasta ja nousukiskoa Pisko järjestelmäkokonaisuutena.

nousukisko-kuvanousukisko-nousuvaunu2


Kattoturvallisuuden edelläkävijä


Pisko-talotikkaille myönnettiin varmennustodistus ensimmäisenä Suomessa (VTT Expert Service varmennustodistus VTT-VA-00002-17). Tämä osoittaa, että talotikkaat täyttävät Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset ympäristöministeriön julkaisemien arviointiperusteiden ”Kattoturvatuotteet – Kattopollarit, talotikkaat ja katon vaakaturvakiskot”-mukaisesti. Rakennustuotteen varmennustodistus on vapaaehtoinen kansallinen hyväksyntämenettely, jolla valmistaja osoittaa, että tuote täyttää lainsäädännössämme sille asetetut vaatimukset. Se voidaan myöntää Ympäristöministeriön määrittelemille tuoteryhmille, joita ei voi CE-merkitä.

Lapuan Piristeel Oy jatkaa turvallisuuden eteen tehtävää työtä määrätietoisesti markkinajohtajan ottein. Artikkelisarjamme saa jatkoa pian 2018 vuoden vaihtuessa, kun tuomme lisää mielenkiintoisia ja kattoturvallisuutta edelleen edistäviä tuotteita markkinoille.

Pisko-nousukiskojärjestelmän esittelyvideo

 

 nousukisko