Artikkelit


09.11.2017
Onko kattosi valmis talveen?

Ennen lumen tuloa on oikea aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto. Kotimaiset Pisko-avainlipputuotteet ovat viisas valinta – helppoja asentaa ja pohjoisen vaativiin olosuhteisiin suunniteltuja sekä turvallinen ja kestävä ratkaisu vuosikymmeniksi eteenpäin.

Tiesitkö, että kiinteistön haltijan vastuulla on taata sekä katolla että rakennusten lähistöllä liikkuville vaarattomat olosuhteet? Katolle kipuamisen turvallisuus on aina varmistettava, oli kyseessä sitten piipun nuohous tai räystäiden puhdistus. Samoin on erittäin tärkeää huolehtia, etteivät katolle kertyvä lumi ja jää pääse putoamaan hallitsemattomasti vaaratilanteita aiheuttaen.

Nuohousalan keskusliiton selvityksen mukaan huomauttamisen aihetta kattoturvallisuudessa on lähes kolmasosassa asuinrakennuksista. Vapaa-ajanasuntojen osalta tilanne on vielä heikompi.

 

Tuhansien kilojen lumi- ja jäämassa

Lumiesteillä vältetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Oikein mitoitetuilla esteillä lumi on hallinnassa, eikä yllättäen romahda ihmisten, pihalla olevien autojen tai istutusten päälle. Lisäksi lumiesteillä suojataan katolla sijaitsevia rakenteita.

 

Kuva-lumieste.jpeg

 

Lumiesteitä tulee käyttää aina, kun katon jyrkkyys on 1:8 tai enemmän. Esteet sijoitetaan mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. Lumiesteet tulee asentaa koko räystään mitalle. Lyhyisiin pätkälumiesteisiin kohdistuu Suomen olosuhteissa pahimmillaan todella suuri koko lappeen mittainen lumen ja jään paino. Esimerkiksi kolmen metrin mittainen lumieste neljällä kiinnikkeellä ei kestä useiden tuhansien kilojen painoa lumi- ja jäämassan liikkuessa. Liiallisen lumikuorman poistamisesta katolta on myös huolehdittava.

Pisko-kattoturvatuotteissa on omat kiinnikkeensä jokaiselle eri kattotyypille, jolloin saavutetaan maksimaalinen lujuus ja toiminnallisuus. Tuotteillamme on 30 vuoden tekninen takuu ja varmistamme tarkoin testein, että ne kestävät merkittävästi standardien minimivaatimuksia enemmän. Pisko on aina myös kaunis katsella: kaikki tuotteet saat toimitettuina oman kattosi väreissä.

Lumiesteputkien lisäksi voidaan asentaa myös esimerkiksi räystäseste. Räystäseste soveltuu erityisesti julkisiin kohteisiin, kun halutaan estää vähäinenkin lumen ja jään putoaminen katolta.

Kuva-raystaseste.jpeg

 

Mikäli kattosi turvallisuuden taso askarruttaa, ota yhteyttä. Tuomme avuksesi markkinajohtajan 40 vuoden kokemuksemme, alan asiantuntevat ammattilaiset ja teemme kodistasi entistä turvallisemman. Pisko-tuotteet valmistaa Lapuan Piristeel Oy. www.pisko.fi